Baristický kurz u nás BARSTARS.CZ/BARISTA-ACADEMY.CZ není suchopárné akademické povídání o kávě a mechanické učení.
Základem setkání s vámi bude tvorba živého vztahu k tématu kávy a práci sní.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech.
Máme pro vás novinku na trhu! Pořídili jsme k tomu zdatného pomocníka, kterému se v odborných kruzích říká Naked Portafilter, naháč a nebo taky bezedná páka.
S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým/studeným kovem a taky si může být jistý že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci.
To ale zdaleka nejsou jediné výhody 🙂
Bezedná páka se rychle a snadno čistí, takže si barista udrží kvalitu každičkého espressa.
Jak se do kurzu přihlásit?
Pro objednání termínu nás kontaktujte na :
info@barista-academy.cz
+420776047678
nebo klikněte na
Rezervace
Kde se kurz koná?
Erbenova 2
155 00 Praha 5 – Smíchov
Jak dlouho kurz trvá?
6 – 7 hod
Kapacita kurzu?
5 – 8 účastníků
Cena kurzu?
2 900 Kč /osobu
Máte slevový poukaz na kurz?
Kontaktujte nás emailem na info@barista-academy.cz.
Do mailu uveďte kód poukazu, jméno a kontakt, termín kdy se chcete kurzu účastnit. Ozveme se Vám.
Storno/změna termínu kurzu
- písemně (emailem na info@barista-academy.cz) storno termínu kurzu
- 1 týden a více – můžete si vybrat jiný termín
- poslední týden před kurzem (1. – 7. den před kurzem) – 100% storno bez náhrady
- neúčast na kurzu – 100% storno bez náhrady
Můžu kurz darovat?
Ano. Objednat můžete na info@barista-academy.cz. Po objednání obdržíte poukaz v PDF formátu s jménem/bez jména, s/bez věnování, dle domluvy.
Co se na kurzu naučíte?
- Témata ze světa výběrové kávy
- Dozvíte se jak si kvalitně připravit kávu doma, seznámíme Vás s profi kávovarem a mlýnkem
- Připravíte si espresso a naučíme Vás základy latte art
Pro koho je kurz určen?
Je určen pro začínající a budoucí baristy a nebo jen pro lidi, kteří mají rádi kávu a chtějí se dozvědět více.
Náplň baristického kurzu:
- teoretická část: zahrnuje téma, diskuze a znalosti o kávě. Témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, zpracování kávy, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čistění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a hygiena na pracovišti./li>
- praktická část: zlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametru .Další částí je upozorněno na časté chyby účastník je seznámen s tím jak je správně rozpoznat a předcházet jim.
- Latté Art: Další část kurzu je se naučit napěnit mléko a nalévat mléko a základy ukázky latté art. Příprava mléčných nápojů na bázi espressa s obrázky? I to umíme a rádi své „know-how“ předáme dál. Naši baristi Vás také naučí nejen techniku “etchingu“ (nalití spěněného mléka a následná úprava perem) , ale i „free pouring“ kdy výsledný obrázek tvoříte pouze pohybem lattiery a občas i hypnotizováním hladiny.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá:
- certifikát o absolvování kurzu
- skriptum Barista – shrnutí co jste se dozvěděli na kurzu
Harmonogram kurzu:
- Zahájení kurzu v 10.00
- Úvod do kurzu, teoretická část
- Pauza na oběd 12.00 (30 – 40 minut) – není zahrnuto
- Praktická část kurzu, Latte Art
- Ukončení kurzu 16.00 – 17.00